Farkında olmadan yemekleri daha kalorili hale getiriyor olabiliriz. O zaman da ben neden hiç zayıflamıyorum ya da biz ailece şişmanlıyoruz dememek lazım. İşte size yemekleri daha az kalorili hale getirme tüyoları…
* Sos ve çorbaları, krema yerine az yağlı sütle pişirin.
* Bir kilo sebzeye en fazla 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Etli sebze yemeklerine koymayın.
* Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmeyi deneyin.
* Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın.
*Katı meyve veya sebze sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz.
*Kek ve kurabiyelerde şeker yerine kuru meyve veya az miktarda pekmez deneyin. Yine kek ve kurabiyelerde yağı azaltmak için yağsız süt tercih edin.
* Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın veya maden suyuyla karıştırın.
* Tarçın şeker ihtiyacını azaltır. Meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin.
* Pirinç yerine bulgur tercih edin. Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince göre daha yüksektir.
* Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın. Kalori değeri düşük, su oranı yüksek oldukları için doyurucudurlar ve antioksidan kapasiteleri yüksektir.
Bölgesel zayıflamanın bir diğer yolu
Çiğ besinlerle zayıflamak
Beranda
› Doğal Sağlık
› sağlık
› sağlıklı beslenme
› yemek tarifleri
› zayıflama diyeti
› Kalorisiz yemek pişirmenin sırları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- Temmuz 2023 (1)
- Haziran 2023 (1)
- Mayıs 2023 (1)
- Nisan 2023 (5)
- Ağustos 2022 (6)
- Kasım 2021 (7)
- Ocak 2021 (5)
- Mayıs 2020 (3)
- Nisan 2015 (4)
- Şubat 2015 (1)
- Kasım 2014 (5)
- Ağustos 2014 (37)
- Temmuz 2014 (35)
- Haziran 2014 (17)
- Mayıs 2014 (460)
- Nisan 2014 (672)
- Mart 2014 (261)
- Şubat 2014 (6)
- Ocak 2014 (29)
- Aralık 2013 (2)
- Kasım 2013 (9)
- Ekim 2013 (5)
- Eylül 2013 (2)
- Ağustos 2013 (87)
- Temmuz 2013 (10)
- Haziran 2013 (19)
- Mayıs 2013 (15)
- Nisan 2013 (62)