Dondurulmuş limon sayesinde hem yemeklerinize yeni bir lezzet katıyor hem de daha fazla vitamin alıyorsunuz
Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve C vitamini aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.
Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız? Çok basit… Limonu (yıkayıp) buzdolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız gerekmiyor.
Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, balık porsiyonlarına katabilirsiniz. Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.
Bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz.
Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor olacaksınız.
Beranda
› Doğal Sağlık
› limon
› pratik bilgiler
› püf noktası
› Şifalı Bitkiler
› Buzlukta dondurulmuş limon lezzete lezzet katar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- Temmuz 2023 (1)
- Haziran 2023 (1)
- Mayıs 2023 (1)
- Nisan 2023 (5)
- Ağustos 2022 (6)
- Kasım 2021 (7)
- Ocak 2021 (5)
- Mayıs 2020 (3)
- Nisan 2015 (4)
- Şubat 2015 (1)
- Kasım 2014 (5)
- Ağustos 2014 (37)
- Temmuz 2014 (35)
- Haziran 2014 (17)
- Mayıs 2014 (460)
- Nisan 2014 (672)
- Mart 2014 (261)
- Şubat 2014 (6)
- Ocak 2014 (29)
- Aralık 2013 (2)
- Kasım 2013 (9)
- Ekim 2013 (5)
- Eylül 2013 (2)
- Ağustos 2013 (87)
- Temmuz 2013 (10)
- Haziran 2013 (19)
- Mayıs 2013 (15)
- Nisan 2013 (62)