Pratik su böreği tarifi
malzemeler:
100 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
6 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 tutam tuz
3 su bardağı su
6 adet yufka
1 çay kaşığı karbonat
Pratik su böreği tarifi hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağ , su, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın.
Diğer taraftan, fırın tepsisini yağlayın.
Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin.
Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın.
İkinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin.
Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın.
Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.
İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin.
Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın.
Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın.
Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın.
Dilimleyerek servise sunun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Archive
- Temmuz 2023 (1)
- Haziran 2023 (1)
- Mayıs 2023 (1)
- Nisan 2023 (5)
- Ağustos 2022 (6)
- Kasım 2021 (7)
- Ocak 2021 (5)
- Mayıs 2020 (3)
- Nisan 2015 (4)
- Şubat 2015 (1)
- Kasım 2014 (5)
- Ağustos 2014 (37)
- Temmuz 2014 (35)
- Haziran 2014 (17)
- Mayıs 2014 (460)
- Nisan 2014 (672)
- Mart 2014 (261)
- Şubat 2014 (6)
- Ocak 2014 (29)
- Aralık 2013 (2)
- Kasım 2013 (9)
- Ekim 2013 (5)
- Eylül 2013 (2)
- Ağustos 2013 (87)
- Temmuz 2013 (10)
- Haziran 2013 (19)
- Mayıs 2013 (15)
- Nisan 2013 (62)